De leukste week!? - Reisverslag uit Trondheim, Noorwegen van Ilonka Glorie - WaarBenJij.nu De leukste week!? - Reisverslag uit Trondheim, Noorwegen van Ilonka Glorie - WaarBenJij.nu

De leukste week!?

Door: Ilonka

Blijf op de hoogte en volg Ilonka

14 Mei 2012 | Noorwegen, Trondheim

Jeej!! Bij poging 2 van een ring en vriendenboekje kopen is het gelukt. Ten eerst was de juwelier nu wel open. Hier heb ik een ring uitgezocht met de Trondheim roos erop. Speciaal voor mij maken ze nu een nieuwe aangezien ik van die heerlijke worstenvingers heb! Woensdag kan ik hem ophalen, dus net op tijd voor 17 mei. Daarna ook nog een vriendenboekje gevonden. Hij is echt veeeeel te roze, maar goed.. Ik zag het een beetje als mijn enige kans. Het is dan natuurlijk wel handig om dat ding mee naar school te nemen… Dus morgen maar niet vergeten zoals vandaag! Stom!

Na de stad met Erwin mee geweest richting zijn huis. Aangezien het best wel heel mooi weer was hebben we daar in heb bos een stuk gelopen. Hier lag nog wel sneeuw en de paden waren lekker blubberig, dus mijn schoenen voor in de stad waren niet zo’n goede keuze. Wel was het er heel mooi en sprookjesachtig met bloemetjes, mos en het zonlicht.

Vrijdag heb ik niet veel gedaan, naja.. Niet veel leuks om erover te vertellen.. Huiswerk dus. Vrijdag waren ook mijn ouders 30 jaar getrouwd. Dat vind ik wel even een vernoeming waard in mijn blog! Dus nogmaals: GEFELICITEERD!! =D

Zaterdag was het oefenen van de musical. Om half 10 was ik dus op school om alles klaar te zetten in de gymzaal. Daarna geoefend met de kinderen en volgens mij wordt het nog leuk ook. Ik ben alleen een beetje bang dat er niet veel mensen zullen komen, maar dat zullen we zien! Daarna nog weer even naar de stad geweest voor een kopje warme chocolademelk. Het weer was namelijk een beetje minder geworden. Dit hebben we gedaan in het restaurantje waar we ook ons eerste weekend zaten, dus dat was wel een soort van dramatisch afscheid alvast. Misschien een week te vroeg, maar drama maken kunnen we allebei wel!

Zaterdag avond uitgegaan met Erwin. Jeetje wat een feest! Echt een super leuke avond gehad. Ontzettend veel aandacht van de heren gekregen, helaas had ik het verkeerde geslacht voor hun =p (Krijg ik een keer aandacht….. Pfff =p ) Heel apart dat wanneer je naar huis loopt het nog gewoon licht is, of al licht begint te worden.. Net hoe je het bekijkt.

Zondagochtend begonnen met een Matrix film, aangezien het toch echt niet kon volgens mijn familie hier dat ik die niet had gezien. Daarna mezelf voorgesteld aan het meisje uit Duitsland die hier voor een week komt logeren. Annie (haar echte naam weet ik niet, die is te lang, te moeilijk en niet te verstaan, in Vietnam is hij vast mooi). Om haar gelijk even te laten genieten van de stad zijn we ’s avonds in de tv toren uit eten geweest. Ik denk dat het nu toch echt mijn laatste keer was, tenminste tijdens dit bezoek.

Deze week een super drukke week op mijn stage aangezien het bezoek er is. Vandaag waren ze nog niet in de klas, dus nog iet wat van rust meegemaakt. Wel lief is dat de kinderen allemaal geen zin hebben in mijn vertrek (gelukkig) Één van de jongens had even thuis nagevraagd of hij er wel zou zijn, omdat hij die week ook op vakantie gaat. Maar die is er gelukkig ook nog, dus hopelijk een volle klas met kinderen. Ook willen ze allemaal mee naar Nederland met de koffer. Dus ik ben bang dat ik wat overgewicht zal hebben. Verder ben ik ook nog op zoek naar een aantal gastgezinnen voor deze engeltjes! =p Mijn vriendenboekje was ik dus vergeten mee te nemen vandaag, dus die neem ik morgen mee! Doe hem nu gelijk even in mijn tas.

Komende week wordt echt razend druk! Maar, gelukkig allemaal met leuke dingen. Hier even een lijstje met alle dingen die ik ga doen.
Dinsdag: School musical waar ik aan meegeholpen heb. Daarna uit eten met mensen van school en leraren van de andere scholen die op bezoek zijn.
Woensdag: Mijn ring ophalen en daarna snel eten en richting de voetbal. Eerst nog een muziekgebeuren naast het stadion en dan de wedstrijd Rosenborg – Hønefoss bekijken.
Donderdag: De feestdag van Noorwegen. Met de kinderen van school in de parade lopen en daarna de rest van de parades bekijken. ’s Avonds een bbq bij een leerkracht van de school.
Vrijdagavond: Pré-party bij een collega van school. Daarna stappen.
Zaterdag: Een bbq bij een andere stagiaire van school als afscheid, omdat ze woensdag weg gaat en daarna stappen.
Zondag: Rust! En dan is het laatste weekend in Trondheim een feit! =o

Komende week wordt denk ik de drukste, maar ook zeker de leukste week! Beetje jammer dat leuke dingen altijd snel voorbij gaan en mijn afscheid hier dus steeds sneller dichterbij komt!

• 14 Mei 2012 - 19:12

Ome Cor:

Leuk blog weer Ilonka. Jeetje hebben de bomen nu nog geen blaadjes? Dan zul je wel in een groene fiësta komen als je weer in Nederland bent: hier zitten de bomen al vol in het blad?
    Geniet er nog van die laatste weken, op school en bij je Noorse 'familie'!