Haai
Door: Ilonka
Blijf op de hoogte en volg Ilonka
16 April 2012 | Noorwegen, Trondheim
Vandaag weer een leuke stagedag, echt heerlijk dat de klas ‘van mij’ is! Ik mag bepalen wat de kinderen doen. De verandering die ik het fijnste vind is het stil lezen wanneer de kinderen de klas in komen en ik hun huiswerk ga controleren. Heerlijk, wat een rust! Mijn begeleidster Hope was buiten de klas een beetje geheimzinnig met een kind aan het doen. Af en toe kwam ze de klas binnen en zei ze weer, ‘We zijn zo terug!’ Na een tijdje kwamen ze weer binnen en vertelde de jongen dat zijn vader een haai had gevangen van het weekend in het fjord. Nou, ik zag de bui al hangen aangezien hij een plastic tas vast had! Ja hoor, ontleden die hap! Maar niet gelijk, we zouden het tijdens de lunchpauze doen… Heerlijk! Gelukkig had Hope al geregeld dat de onderwijsassistent Chris het zou gaan doen, gelukkig maar!
De tijd ging me veel te snel en op een gegeven moment stonden we daar in het lokaal. Alles werd klaargelegd en de haar werd uit de plastic tas gehaald. En ik maar denken…. Ik heb het eerder gezien bij vissen die schoongemaakt werden! Ik heb het eerder gezien bij vissen die schoongemaakt werden! Maar nee, het hielp niet! Gatver, ik vond het echt vies! Gelukkig kon ik af en toe even een stap naar achter zetten als de lucht me even teveel werd. Het gedeelte waarbij hij de maag ging openmaken om te kijken wat daar in zat vond ik toch wel even minder. Maar voor de gene die het leuk vinden… Foto’s staat onderaan mijn blog, wil je het niet zien.. Niet naar beneden scrollen!
De rest van de dag ging lekker, de kinderen waren super hard aan het werk! Sinds vandaag is er ook weer extra hulp in de klas, dus iedere dag zijn er nu vier begeleiders. Hope en ik doen de klas en Chris en Hilde begeleiden om en om één jongen zodat die constant (buiten de klas) hulp krijgt. Wat een rust zeg! Ik merk gewoon dat ik een stuk minder moe ben dan normaal wanneer hij wel in de klas was!
Morgen weer een drukke stagedag, ik kijk er al naar uit! =D
16 April 2012 - 17:25
Ome Cor:
Deze zomer gewoon een paar keer met je broer gaan vissen op de 'Joop + Aaf'!! Ben je er in no-time aan gewend. :) :)
16 April 2012 - 17:54
Tante Ria:
het is echt een klusje om aan een ander over te laten.
maar met Martijn mee varen zou ik zelf gaan doen.
leuke blogs Ilonka. En dan dat mooie weer heerlijk.
geniet er van, de tijd vliegt
groetjes