Gekookte aardappelen! - Reisverslag uit Trondheim, Noorwegen van Ilonka Glorie - WaarBenJij.nu Gekookte aardappelen! - Reisverslag uit Trondheim, Noorwegen van Ilonka Glorie - WaarBenJij.nu

Gekookte aardappelen!

Door: Ilonka

Blijf op de hoogte en volg Ilonka

14 Maart 2012 | Noorwegen, Trondheim

Gister weer een leuke stagedag gehad. Zelf niet veel kunnen doen met de kinderen aangezien ze de eerste twee uur gingen oefenen voor hun musical. Maar, het was leuk om te zien hoe de musical in elkaar zit als ze allemaal op de goede plek en in hun halve kostuum zitten. Leuker dan wanneer zij het ‘droog’ oplezen in de klas. Na het oefenen hadden de kinderen pauze en moest ik naar het muzieklokaal voor de audities voor de schoolmusical. Aangezien ik nog steeds niet weet wat mijn rol is in de voorbereidingen van de musical heb ik maar bijgehouden welke groepjes er waren en wat ze deden. Voel ik mezelf ook nog een beetje nuttig. Daarna hadden de kinderen rekenen, ik dacht dat we weer de twee groepjes zouden doen maar Hope had een rekentoets voor ze. Een rekentoets die ze in Nederland nooit in groep 5 zouden krijgen! Echt lastig allemaal. Ik heb nog nooit in Nederland de vraag gezien: Teken een trapezoïde en teken een lijn die de parallelle lijnen doorkruist. Goed…
Na de toets hadden de kinderen pauze en daarna Noors, dus hadden Hope en ik planning. Dat houdt in dat we dingen kunnen voorbereiden, nakijken enz. enz. Echt super lekker! Zo hoef je dat niet allemaal te doen als de kinderen weg zijn. We hebben de voortgangsrapporten gemaakt voor de kinderen. Iets wat laat zien hoe de kinderen het doen qua gedrag, sociale omgang, huiswerk, leerstof en ordelijkheid/organisatie. Hierbij kan de leerkracht ook aangeven of ze een tussentijds gesprek wil met de ouders. Wel leuk dat ik daar ook aan mee mocht helpen en ook dingen heb besloten en opgeschreven voor de ouders!

Gisteravond hebben we thuis gekookte aardappelen gegeten! Niets bijzonders ofzo, maar sinds dat ik hier ben heb ik die nog niet gehad.. Een beetje Nederlandse kost die ik toch wel miste! Helaas waren er niet zoveel aardappels, dus had ieder maar 2 kleine. Maar goed, met een beetje sla en een schnitzel zat ik toch vol. Ben lekker vroeg naar bed gegaan. Na al 4 nachten slecht geslapen te hebben door de kans op noorderlicht en door de harde wind en regen was ik wel toe aan een goede avond slaap. De wind en de regen was gestopt, dus daar had ik geen last van. En inderdaad, ik heb vannacht heerlijk geslapen!

Nou houd ik wel van verassingen. Zeker de verassingen waarvan ik weet wat het is en ook weet wanneer ik die verassing kan verwachten. De verassing die mij vanochtend te wachten stond vond ik dus niet zo leuk. Ik had namelijk niet verwacht dat ik deze verassing zou krijgen. Vanochtend toen ik mijn kamerdeur opendeed en ik richting mijn badkamer liep stond ik gewoon echt stil toen ik naar buiten keek. Echt zo’n situatie uit een tekenfilm waarbij iemand opeens stil staat en nog een beetje heen en weer wiebelt. Dat was ik vanmorgen! HET SNEEUWDE! Pff, dacht ik dat ik er vanaf was! Maar goed het ging niet hard en er lag nog maar een centimeter of 2, dus het viel mee.

Op school vandaag weer de workjobs uitgelegd en tijdens het rekenen weer de helft van de klas gehad voor keersommen. Verder al weer nieuwe voorbereidingen getroffen voor volgende week en voor het nieuwe thema. Volgende week wordt een hele drukke week. Ik ga de hele week stagelopen. De kinderen hebben die week namelijk op vrijdag hun musical én op vrijdag komen de opa’s en oma’s langs om met de kinderen te lunchen en om interviews te geven. Iets wat hoort bij hun huidige thema. Soms volg ik echt helemaal niets van de gesprekken tussen kinderen aangezien die Noors tegen elkaar praten. Maar vandaag begreep ik in de lerarenkamer er ook niets meer van aangezien ze daar ook opeens allemaal Noors begonnen te praten! En nee, ze hadden het niet over mij maar over vervolgopleidingen en dat soort dingen. Begreep er wel een beetje van.

Ik kon net weer met Hope meerijden. Dit keer bracht ze me niet naar huis maar reed ze me richting de tv toren. Deze staat boven op de heuvel en vlak bij mijn huis. Ik hoefde dus alleen maar de weg naar mijn huis te zoeken. De wegen zijn hier niet echt logisch, dus je moet niet denken dat je er zo bent. Je moet echt de goede weg hebben, anders kom je echt totaal aan de andere kant uit vanwege alle bochten enzo. En wonder boven wonder heb ik het in één keer gevonden. Niet dat ik wist waar ik heen ging ofzo, ik heb gewoon de goede afslagen gegokt! Net toen ik thuis kwam keek ik uit mijn badkamerraam en zag opeens de tv toren niet meer. En nee, ze hebben hem niet platgegooid want toen ik er net werd afgezet stond hij er nog. Maar het is op dit moment zwaar mistig en aan het regenen. De sneeuw van vanochtend is weer weg en al het sneeuw dat er nog lag begint ook weer langzaam te verdwijnen. Toch leuk dat je opeens dingen ziet liggen die er de hele winter hebben gelegen maar die je niet hebt gezien vanwege de sneeuw. In de achtertuin liggen namelijk een paar ballen en nog vuurwerkpotten. Heerlijk ondergesneeuwd dus en niet meer aan gedacht totdat alle sneeuw weg gaat!

Morgen een saaie dag vol met huiswerk! Maar ik ben wel blij dat ik, in tegenstelling tot een hoop van jullie, kan zeggen: WEEKEND!

• 14 Maart 2012 - 21:22

Pap En Mam:

Zo te zien gaat het goed met je Engels, wij hebben nog nooit van een trapezoïde gehoord, laat staan in het Engels. Kusjes van ons en een lik van Jaika. Gezellig weekend