Het regent, het regent... - Reisverslag uit Trondheim, Noorwegen van Ilonka Glorie - WaarBenJij.nu Het regent, het regent... - Reisverslag uit Trondheim, Noorwegen van Ilonka Glorie - WaarBenJij.nu

Het regent, het regent...

Door: Ilonka

Blijf op de hoogte en volg Ilonka

29 Februari 2012 | Noorwegen, Trondheim

Nee… niet alleen de pannen worden nat gewoon echt alles. En nee, ook geen grote korrels Venz. (Als dat het geval was stond ik nu buiten met een badkuip zoals in de reclame!) Wat een regen vandaag! Op internet stond 8 mm, Hans had het gister over 18 mm… Ik denk toch dat Hans gelijk had gister!

Gisteravond kregen we bezoek voor de verjaardag van Lotta en Isa. Ook ik mocht er gezellig bij zitten, maar Lotta had gezegd dat ik na de thee en taart wel weg mocht aangezien er toch alleen maar Noors zou worden gepraat. Maar, thee en taart altijd lekker! Dus ik denk, laat ik maar gewoon meedoen. Een lekkere chocolade taart werd rondgedeeld en mocht je zelf een stukje van afsnijden. De slagroom en rode vruchten werden daarna doorgegeven voor erbij. Echt heerlijk! Toen we dat ophadden kwamen de koekjes langs. Zweedse koekjes die ik ’s middags als even had geprobeerd, ook super lekker. Ik zat al aardig vol…………en toen kwam de tweede taart! Pff, dus die werd ook rond gedeeld dus ik nam nog een stukje. Ik wilde niet te onbeleefd zijn.. Mijn stukje was echt wel aanzienlijk kleiner dan die van de rest van de familie. En toen dat erin gestopt was en ik de tweede ronde thee had overgeslagen kwamen gelukkig de koekjes nog een keer langs.. Alsof ik al niet genoeg suiker had gehad!

Vandaag weer een heerlijke dag stage. Alleen een beetje korte tijd met de kinderen. Net zoals gister alleen twee uur, en hetgeen dat ik zou doen deed Hope onbewust en ook voordat ik het doorhad! =p Voor de rest heel veel gepland voor volgende week alvast voor de kinderen, dus hun zelfstandig- en huiswerk opgeschreven en uitgeprint zodat dat alvast klaar ligt voor volgende week! Tijdens Electives (het keuzevak dat 10 weken duurt) heb ik helemaal vlak gelegen van het lachen! Hope is supervisor van een Elevtice die door oudere studenten wordt gegeven. Het heet Starship Awesome. Vandaag gingen ze allemaal helden en schurken opnoemen en opschrijven. Helaas was mijn held niet een echte superheld! Terwijl zijn ‘tegenstander’ wel tussen de schurken mocht! Pff…. Rotkinderen =p Ik had trouwens doctor Who gekozen, ik vind hem een superheld.. Hij beschermt de aarde tegen aliens! Dan ben je toch een held of wat?

Vandaag liep ik terug van school en toen bedacht ik me pas hoe apart het is. Ik had al eerder in Nederland rond de school gelopen via streetview, het is gewoon echt hetzelfde! Echt apart als je dan even rondkijkt en dan dingen ziet die je op de computer ook ziet.

Ik mis wel iets hier… en dat is vlees! En nee Martijn, word nu niet blij en denk dat ik weer vleeseter word. Maar ik mis de vleesvervangers. Ze hebben hier een hele la in de vriezer met vleesvervangers maar die eten ze amper! Het enige wat ze nemen is vegetarisch gehakt. Ze eten echt heel veel bonen, heel gezond. Gister bonen, vandaag bonensoep. Verder heel veel groente die ik thuis nooit eet maar nu best wel lekker vind. Alleen de paprika die ze in de sla doen vind ik niet lekker, maar eet het toch maar. Beetje door kauwen en dan proef je er niets van! Nog geen gekookte aardappelen en groenten gehad, dus niet echt wat ik gewend ben. Veel roerbakgroente, groentesoep of groenten uit de oven.

Ik wil iedereen even bedanken voor de reacties die ik krijg, via deze site en op andere manieren. Het is echt heel leuk om te weten dat je verhalen gelezen worden en er reacties op te krijgen! Ik mis echt heel veel mensen, zoals mijn lieve vriendinnetjes van school! Echt apart om geen les te krijgen, school is eigenlijk best leuk =o En zoals jullie misschien wel merken is het uiterlijk van mijn site ook veranderd! Ik ben nu vip en daardoor kan ik het uiterlijk van mijn blog zelf aanpassen en belangrijker nog ik heb meer ruimte voor foto’s! Dus van het weekend ga ik lekker veel foto’s maken in de stad! En dit met dank aan ome Cor! ;)

Morgen weer een dag stage aangezien het mijn stageweek is. Ik heb de kinderen morgen maar 1 uur. Het eerste uur hebben ze namelijk Noors, dan een uur workjobs van mij en dan gaan we richting het zwembad!

• 29 Februari 2012 - 19:35

Stefan:

Mooie verhalen! Lekker aan de bonen, straks lus je niets anders meer als je terugbent!
    Succes Ilonka!